Kokboken Slurp har formgivits av Sara Trangärd på Hello Studio

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

Slurp – Bara nudlar och allt som hör till är en kokbok av författaren Dennis Yen, publicerad av Norstedts Förlag. Kokboken är inspirerad av Sydostasiens enkla kök – och inte minst av Dennis mamma. Du får lära dig alltifrån hur du gör snabbnudlar lite lyxigare, till något mer tidskrävande recept med långkok av buljonger och egengjorda nudlar. Av Norstedts Förlag fick Sara Trangärd i uppdrag att både formge och skapa illustrationer till boken.

Sara Trangärd arbetar både som digital designer och med print. Hon har en kandidatexamen i Informationsdesign och har har även gått utbildningen Communication Design på Berghs School of Communication. Sedan år 2016 har hon varit verksam som designer och arbetat både inhouse på marknadsavdelningar och på olika byrårer, under de senaste åren på Hello Studio. Hon brinner lite extra för just layout, typografi och illustration. Och därför blev hon extra glad när hon fick i uppdrag att göra kokboksformgivning för Slurp.

– Jag älskar att kombinera typografi med illustration, foto och grafiska element. Mina tankar när jag formgav boken var att innehållet skulle upplevas autentiskt, enkelt och lustfyllt att ta till sig. Harmoniska fotografier varvas med illustrationer för både instruktioner och i dekorativt syfte. Typsnittet i boken är inspirerat av formen på nudlar och färgvalen är varma, säger Sara och fortsätter:

– Det ska inte kännas krångligt att laga asiatiska nudelrätter, även om det kan finnas många olika ingredienser och nya begrepp i boken. För mig var det också viktigt att varva det lättsamma med en mer berättande ton, eftersom varje recept har en historia från Dennis bakgrund och familj.

Även om Saras hjärta klappar extra för just layout och typografi, gillar hon variationen i sitt arbete. Att ena dagen skapa bokformgivning och sitta med detaljer kring typografi till att nästa dag arbeta ur ett större perspektiv med strategier för en ny grafisk identitet, är något av det bästa hon vet.

– Jag trivs bäst när det är en variation av uppdrag och behärskar på så sätt också många olika stilar och format. För mig handlar bra design om att se det ur ett helhetsperspektiv, förstå målgruppen och att det finns en tydlig tanke bakom varje val.

GET IN TOUCH

Slurp – Bara nudlar och allt som hör till är en kokbok av författaren Dennis Yen, publicerad av Norstedts Förlag. Kokboken är inspirerad av Sydostasiens enkla kök – och inte minst av Dennis mamma. Du får lära dig alltifrån hur du gör snabbnudlar lite lyxigare, till något mer tidskrävande recept med långkok av buljonger och egengjorda nudlar. Av Norstedts Förlag fick Sara Trangärd i uppdrag att både formge och skapa illustrationer till boken.

Sara Trangärd arbetar både som digital designer och med print. Hon har en kandidatexamen i Informationsdesign och har har även gått utbildningen Communication Design på Berghs School of Communication. Sedan år 2016 har hon varit verksam som designer och arbetat både inhouse på marknadsavdelningar och på olika byrårer, under de senaste åren på Hello Studio. Hon brinner lite extra för just layout, typografi och illustration. Och därför blev hon extra glad när hon fick i uppdrag att göra kokboksformgivning för Slurp.

– Jag älskar att kombinera typografi med illustration, foto och grafiska element. Mina tankar när jag formgav boken var att innehållet skulle upplevas autentiskt, enkelt och lustfyllt att ta till sig. Harmoniska fotografier varvas med illustrationer för både instruktioner och i dekorativt syfte. Typsnittet i boken är inspirerat av formen på nudlar och färgvalen är varma, säger Sara och fortsätter:

– Det ska inte kännas krångligt att laga asiatiska nudelrätter, även om det kan finnas många olika ingredienser och nya begrepp i boken. För mig var det också viktigt att varva det lättsamma med en mer berättande ton, eftersom varje recept har en historia från Dennis bakgrund och familj.

Även om Saras hjärta klappar extra för just layout och typografi, gillar hon variationen i sitt arbete. Att ena dagen skapa bokformgivning och sitta med detaljer kring typografi till att nästa dag arbeta ur ett större perspektiv med strategier för en ny grafisk identitet, är något av det bästa hon vet.

– Jag trivs bäst när det är en variation av uppdrag och behärskar på så sätt också många olika stilar och format. För mig handlar bra design om att se det ur ett helhetsperspektiv, förstå målgruppen och att det finns en tydlig tanke bakom varje val.

GET IN TOUCH