NCS Colour Trends 2025+

NCS har precis släppt Färgtrenderna för 2025+, och det är rika kontraster på väg! NCS Color Trends är en årlig rapport som presenterar färgtrender baserade på samhällsutveckling, kulturella influenser och aktuella trender. De kommande trendriktningarna kallar de Gaia, On & Off, Inner och Ethereal. Här kan du läsa mer om storyn bakom respektive trendriktning och deras färgpalett.

Gaia

En hyllning till naturen och vattnet med fokus på blå och gröna toner. Påverkan av klimatförändringar som leder till en torrare, varmare värld driver oss mot färger som påminner oss om vår viktigaste resurs: vatten. En längtan till dessa färgers lugnande effekt och naturliga närvaro i våra dagliga liv.

Se färgpaletten här

 

On & Off

Vi lever i en värld av yttersta kontraster och söker en fristad i alla extremer. Ljusa och mörka nyanser kombineras av två kromatiska färger som symboliserar enhet. En strävan mot samhörighet och hopp genom att överbrygga motsatser.

Se färgpaletten här

 

Inner

Dagens splittrade, skeptiska och hårda miljö får oss att vända blicken inåt, lita på våra instinkter och sinnen. Detta resulterar i färgval som framkallar känslor av komfort, värme och glädje. Vi omfamnar mellantoner – varma, jordnära och mänskliga nyanser som visar subtil, men uthållig, styrka.

Se färgpaletten här

 

Ethereal

Ljusa, flytande färger återspeglar ett flytande sinnestillstånd och suddar ut gränsen mellan den digitala och fysiska världen. Vi blandar sömlöst ljus och luftig estetik med teknologi för att skapa fängslande upplevelser i multiversum.

Se färgpaletten här

GET IN TOUCH

NCS har precis släppt Färgtrenderna för 2025+, och det är rika kontraster på väg! NCS Color Trends är en årlig rapport som presenterar färgtrender baserade på samhällsutveckling, kulturella influenser och aktuella trender. De kommande trendriktningarna kallar de Gaia, On & Off, Inner och Ethereal. Här kan du läsa mer om storyn bakom respektive trendriktning och deras färgpalett.

Gaia

En hyllning till naturen och vattnet med fokus på blå och gröna toner. Påverkan av klimatförändringar som leder till en torrare, varmare värld driver oss mot färger som påminner oss om vår viktigaste resurs: vatten. En längtan till dessa färgers lugnande effekt och naturliga närvaro i våra dagliga liv.

Se färgpaletten här

On & Off

Vi lever i en värld av yttersta kontraster och söker en fristad i alla extremer. Ljusa och mörka nyanser kombineras av två kromatiska färger som symboliserar enhet. En strävan mot samhörighet och hopp genom att överbrygga motsatser.

Se färgpaletten här

Inner

Dagens splittrade, skeptiska och hårda miljö får oss att vända blicken inåt, lita på våra instinkter och sinnen. Detta resulterar i färgval som framkallar känslor av komfort, värme och glädje. Vi omfamnar mellantoner – varma, jordnära och mänskliga nyanser som visar subtil, men uthållig, styrka.

Se färgpaletten här

Ethereal

Ljusa, flytande färger återspeglar ett flytande sinnestillstånd och suddar ut gränsen mellan den digitala och fysiska världen. Vi blandar sömlöst ljus och luftig estetik med teknologi för att skapa fängslande upplevelser i multiversum.

Se färgpaletten här

GET IN TOUCH